revuca.Virtualne.sk
Informačný portál o živote v meste a okolí
Viac info
(formát: RRRR-MM-DD)
(formát: RRRR-MM-DD)
(formát HH:MM)
(formát HH:MM)
* Položky označené hviezdičkou sú povinné
 

Napíšte text v rámiku do poľa vedľa neho. V prípade, že nebude správny, príspevok nebude pridaný.

sec

Podmienky

Pripravujete akciu, športové alebo spoločenské podujatie? Vyplňte formulár a upútavka na vami propagovaná akcia bude pridaná na úvodnú stránku v časti Aktuálne podujatia.

Ak chcete zverejňovať obsiažnejšie mesačné programy kín, divadiel, hudobných klubov, múzeí či galérií, zasielajte ich vo Worde alebo kvalite pdf. a .jpg na adresu podujatia@virtualne.sk. Tieto programy budú zobrazené v sekcii Akcie a podujatia.

AKTUÁLNE SPRAVODAJSTVO

Trnavská fakulta pozvala na konferenciu Rostása, dekanka Petranová kritiku odmieta
Slovenský priemysel je „preautomobilkovaný“, obáva sa exminister práce Mihál
Video: Nákladná vesmírna loď Cygnus doviezla na ISS tony zásob aj materiálu
Aktualizované: Vo Francúzsku zavreli volebné miestnosti, odhaduje sa úspech Macrona a Le Penovej
Dom, v ktorom žila a zomrela Marilyn Monroe, je na predaj
Video: Lipsko bojujúce o titul v Bundeslige remizovalo so Schalke, Freiburg zdolal Leverkusen
Hygienici upozorňujú na nebezpečný očný krém, môže spôsobiť alergiu
Tillerson: Rusko si musí vybrať medzi spojenectvom s Asadom alebo s USA
;-inres-reklama-;

Recept dňa

Plnený biftek so smotanovými zemiakmi

80 dkg pravej hovädzej sviečkovej
15 dkg anglickej slaniny
10 dkg nivy
5 dkg lieskových orieškov
olej
1 kg zemiakov
400 ml kyslej smotany
20 dkg eidamu
2 veľké cibule
½ hlávky cesnaku
vegeta
mleté biele korenie
mleté čierne korenie
soľ

Sviečkovú nakrájajte na vysoké hranoly, ktoré päsťou naklepte. Osoľte a vložte do vysokej vrstvy oleja a nechajte odležať 24 - 48 hod.
Zemiaky olúpte a nakrájajte alebo nastrúhajte na 2 mm plátky. Klaďte ich na vymastený plech a prekladajte plátkami cibule, drveným cesnakom a strúhaným eidamom. Celé zalejte kyslou smotanou a ochuťte vegetou a bielym korením. Pečte ich v rúre asi 90 min. pri 170 °C. Pred dokončení zemiakov vyberte mäso z oleja, osušte ich a v polovici rozkrojte do 4/5. Lieskové oriešky opražte na panvici bez tuku. Potom ich olúpte a nasekajte na stredne veľké kúsky, premiešané s roztlačenou nivou a touto zmesou naplňte bifteky. Starostlivo uzavrite a omotajte nakrájanými plátkami anglickej slaniny. Okoreňte bielym korením. Smažte na oleji a dávajte pozor aby niva nevytiekla. Podávajte preliate brusnicami a s zemiakmi so smotanou nakrájanými na štvorce.

Dobrá rada

Paradajková šťava

Odstráni nepríjemný zápach z plastových nádob aj z chladničky

Stavebník

Definícia sebestačného domu

Energeticky sebestačné domy sú v Slovenskej republike stále ešte v plienkach, v zahraničí sú ale stále častejšie vyjadrením súčasného trendu energetickej nezávislosti na štáte. Zároveň sú praktickou ukážkou toho, akým smerom sa bude úsporné bývanie pravdepodobne uberať. Niektoré technológie pre ich stavbu možno navyše už dnes bežne nájsť u tzv. pasívnych domov.

Valid XHTML 1.0 Strict Ověřit CSS!

Internetové služby

Obce v regióne mesta

Revúca-Jelšava, Lubeník, Magnezitovce, Mokrá Lúka, Muráň, Muránska Dlhá Lúka
Kontakt O nás Reklama Podmienky použitia
lang